U Senju obilježen Dan ružičastih majica

Slika /Vijeće za prevenciju Gospić/DSCF0997.JPG

Šestu godinu za redom u Hrvatskoj se zadnje srijede u veljači obilježava „Dan ružičastih majica“

S ciljem povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja obilježava se "Dan ružičastih majica".
Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.
 
Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica, policijska službenica Policijske postaje Senj održala je jučer u osnovnoj školi „Silvija Strahimira Kranjčevića“ u Senju predavanje učenicima šestih razreda na temu nasilja, s posebnim naglaskom na cyberbullying. Nasilje preko interneta, u svijetu poznato kao cyberbullying, opći je pojam za svaku komunikacijsku aktivnost cyber tehnologijom koja se može smatrati štetnom kako za pojedinca, tako i za opće dobro. Tim oblikom nasilja među vršnjacima obuhvaćene su situacije kad je dijete ili tinejdžer izloženo napadu drugog djeteta, tinejdžera ili grupe djece, putem interneta ili mobilnog telefona.
 
Također im je skrenuta pozornost na opasnosti tzv. sexting-a, razmjenjivanja kratkih poruka u kojima su fotografije i/ili video uradci, koji sadržavaju vrlo eksplicitni sadržaj
 
Na kraju im je naglašeno da svako saznanje za nasilje prijave djelatnicima škole, policiji, te da uvijek reagiraju kada saznaju da je neka osoba žrtva nasilja ili oni sami.
 

Stranica