U PU ličko-senjskoj održana edukacija pomoćnika načelnika i šefova smjena u policijskim postajama

Slika vijesti 2013/studeni 2013/edukacija.jpg

U prostorijama Policijske uprave ličko-senjske danas je održana edukacija policijskih službenika raspoređenih na radna mjesta pomoćnika načelnika za policiju i šefova smjene operativnog dežurstva u policijskim postajama

Foto: PU ličko-senjska

U prostorijama Policijske uprave ličko-senjske danas je održana edukacija policijskih službenika raspoređenih na radna mjesta pomoćnika načelnika za policiju i šefova smjene operativnog dežurstva u policijskim postajama. 

Edukaciji su prisustvovali navedeni policijski službenici iz 7 policijskih postaja, a izlagači su bili načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar, voditelj Službe policije Stjepan Sabljić, voditelj Službe kriminalističke policije Nikola Karić, te policijski službenici Operativno-komunikacijskog centra policije PU ličko-senjske Ante Gabelica i Ivan Cindrić. 

Prisutnima se u uvodnom izlaganju obratio voditelj Operativno-komunikacijskog centra policije PU ličko-senjske Tomica Starčević, koji je uputio sve prisutne u tijek današnje edukacije, naglasivši da je cilj današnje edukacije razmjena iskustva i rješavanje eventualnih problema. 

Potom je načelnik PU Ante Podnar održao predavanje pod naslovom „Kako uspješno rukovoditi službenicima“, kojom prilikom je prisutne upoznao sa tim što je to vještina rukovođenja, s naglaskom na poštivanje osobnosti pojedinca. Također se osvrnuo i na kritike koje rukovoditelji daju službenicima, naglasivši da i kod upućivanja kritike moramo uvijek nastojati pomoći drugima. Na kraju svog izlaganja načelnik PU govorio je o autokratskom i demokratskom ophođenju s ljudima, uputivši poruku sudionicima da ljudi žele da se u svakom trenutku osjećaju kao individue, te da se poštuje osobnost svakog pojedinca i izbjegava sve što može povrijediti drugoga.



Stranica