U prometnoj nesreći na A-1 smrtno stradale dvije osobe

Slika vijesti/2012/listopad/pn na a-1- 2 smrtno.jpg

Jučer, 29. listopada oko 18.50 sati na dijelu autoceste broj 1, u smjeru juga, 3 kilometra prije odmorišta „Zir“, Grad Gospić, dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, a dvije zadobile lake tjelesne ozljede

Foto: PU ličko-senjska

Jučer, 29. listopada oko 18.50 sati na dijelu autoceste broj 1, u smjeru juga, 3 kilometra prije odmorišta „Zir“, Grad Gospić, dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, a dvije zadobile lake tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila kada je 36-godišnjak iz Solina upravljajući osobnim vozilom marke „Opel Zafira“ splitskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustoći prometa, prednjim dijelom vozila udario u zaustavljeno osobno vozilo marke „Citroen C3“, šibenskih registracijskih oznaka, koje je neposredno prije toga samostalno sudjelovalo u prometnoj nesreći. U njoj je 57-godišnjak iz Skradina upravljajući Citroenom, također uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio ulijevo na meki teren i udario u središnju metalnu razdjelnu ogradu od koje se odbio i zaustavio na lijevoj prometnoj traci.

Prilikom sudara došlo je do zapaljenja oba vozila, a u prometnoj nesreći smrtno su stradali vozač i 54-godišnja putnica iz Citroena, dok su vozač Opel Zafire i 33-godišnji putnik u tom vozilu zadobili lake tjelesne ozljede okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću, gdje su zadržani na liječenju.

Očevid prometne nesreće obavio je zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske, po čijem su nalogu tijela smrtno stradalih osoba prevezena u Opću bolnicu u Zadar radi obdukcije.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 36-godišnjeg vozača biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica