U Policijskoj upravi ličko-senjskoj započelo obilježavanje Dana policije

Slika vijesti 2016/RUJAN/otočac gore mala.jpg

Foto: PU ličko-senjska

Policijska uprava ličko-senjska u ponedjeljak, 19. rujna je u Donjem Lapcu započela sa obilježavanjem Dana policije koji se slavi 29. rujna, na dan Sv. Mihovila – zaštitnika policije. 

Tim povodom je u prostorijama Osnovne škole Donji Lapac u vremenu od 9 do 14 sati organizirana izložba policijske tehnike i opreme, gdje su građani imali priliku upoznati se sa svom opremom i tehnikom koju policijski službenici koriste u svome svakodnevnom radu, a policijski službenici Interventne jedinice policije izveli su pokaznu vježbu. 

U utorak su se građani Senja na Pavlinskom trgu imali prilike upoznati sa tehnikom i opremom prometne, interventne, granične i kriminalističke policije, a najveći interes djeca su pokazala za pokaznu vježbu Interventne jedinice policije. 

S obzirom da je Policijska uprava ličko-senjska i ove godine priredila bogati program povodom Dana policije, obilježavanje istoga nastavljeno je u srijedu u Otočcu na Trgu Dražena Bobinca, četvrtak u Korenici na Trgu Sv. Jurja i danas u Gospiću na Trgu Stjepana Radića gdje je veliki broj građana posjetio štandove sa policijskom opremom i tehnikom, gdje su između ostaloga imali priliku upoznati se školskim minsko-eksplozivnim sredstvima u cilju upoznavanja s opasnostima koje prijete prilikom pronalaska ili fizičkog kontakta s minsko-eksplozivnim ili drugim opasnim sredstvima, a u svrhu podizanja razine sigurnosti i smanjivanju broja stradalih osoba, poglavito djece, te su postavljali pitanja policijskim službenicima na koja su oni spremno odgovarali.  Građanima su prezentirani uređaji za nadzor brzine kretanja vozila, za ispitivanje prisutnosti alkohola i droga u organizmu, za noćno snimanje, za detekciju droga i eksploziva, daktiloskopska pretraga i izazivanje otisaka papilarnih linija, te im je bio omogućen uvid u negativne prekršajne bodove. 

Obilježavanje Dana policije u Policijskoj upravi ličko-senjskoj nastavlja se u ponedjeljak, 26. rujna u Gospiću, nogometnom utakmicom između ekipa Policijske uprave ličko-senjske i braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata na gradskom nogometnom stadionu „Balinovac“ u 15 sati.



Stranica