U Korenici održana sjednica Vijeća za prevenciju

Slika /vijesti 2019/20190313_113314.jpg

Kriminalitet nije isključivo policijski već i društveni problem i bitno pitanje kojim se nužno mora baviti i šira društvena zajednica

Stoga je jučer održana 7. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Plitvička Jezera, gdje je u uvodnom dijelu sjednice predsjednik Vijeća za prevenciju Ante Kovač pozdravio prisutne, te je potvrđen zapisnik sa prethodne sjednice vijeća.
 
U nastavku sjednice načelnik Postaje granične policije Korenica Goran Matijević podnio je izvješće o stanju sigurnosti za prošlu godinu i prva dva mjeseca ove godine. Također su članovi Vijeća iznijeli sigurnosne probleme na razini lokalne zajednice i prijedlozi za njihovo rješavanje, kojom prilikom je načelnik policijske postaje skrenuo pozornost na potrebu žurnog rješavanja dodatnih parkirališnih mjesta u Javnoj ustanovi Nacionalnom parku Plitvička jezera, te potrebu izgradnje nogostupa od mjesta Jezerce-Mukinja-ulaz I-ulaz II-do Koranskog mosta.
 
Na kraju sjednice je istaknut značaj djelovanja Vijeća za prevenciju, a sve s ciljem razvijanja partnerskih odnosa što će podići kvalitetu života građana na višu razinu.

Stranica