U Karlobagu obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

  • Slika /vijesti 2019/IMG-20191121-WA0006.jpg
  • Slika
  • Slika

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama jučer je u organizaciji Policijske postaje Karlobag i Vijeća za prevenciju Općine Karlobag održan Okrugli stol pod nazivom „Spriječimo nasilje nad ženama“, a ujedno je predstavljen i preventivni projekt MUP-a „Lily“

Nakon uvodnih riječi načelnika Policijske postaje Karlobag, prisutnima su se obratile predstavnice Policijske uprave ličko-senjske i upoznale s preventivnim projektom „Lily“, koji je usmjeren na sprječavanje svih oblika nasilja prema ženama. Također su prisutne upoznale s komponentama preventivnog projekta „Lily“ i aktivnostima koje su već poduzete provođenjem istog, kao i planiranim.
 
Sudionici Okruglog stola upoznati su i sa statističkim pokazateljima nasilja u obitelji na području Policijske uprave ličko-senjske, pri čemu je istaknuto da su prekršaji nasilja u obitelji unatrag dvije godine u padu, dok su kaznena djela nasilja u obitelji u blagom porastu. 
 
O djelovanju Centra za socijalnu skrb u slučajevima nasilja u obitelji, govorila je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Gospić, te istaknula važnost suradnje svih institucija koje djeluju kada se radi o postupanju kod nasilja u obitelji.
 
Predstavnici  Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, Podružnice Obiteljskog centra, Osnovne škole Karlobag, u svojim izlaganjima istaknuli su važnost prevencije protiv nasilja, te promptno i učinkovito djelovanje svih institucija koje imaju veliku ulogu kad se radi o slučajevima nasilja u obitelji. 

Pisane vijesti