U Gospiću obilježen Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

  • Slika /rujan 2020/5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Kad sigurno voziš, sigurno stižeš! #MUPBRINE

Hrvatski sabor je 21. listopada proglasio Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa, a on se ove godine po prvi put obilježava i to pod sloganom ''Kad sigurno voziš, sigurno stižeš''. Tim povodom diljem Hrvatske provode se preventivne aktivnosti, a jedna od njih održana je danas i u Gospiću na Trgu Stjepana Radića.

Na info-punktu policijski službenici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave ličko-senjske i Policijske postaje Gospić informirali su tijekom prijepodneva građane o opasnostima u prometu. Upravo su greške sudionika u prometu glavni uzročnici najtežih prometnih nesreća, a četiri glavne ubojice u cestovnom prometu su vožnja u alkoholiziranom stanju, prekoračenje brzine, korištenje mobitela tijekom vožnje i nevezanje sigurnosnim pojasom. Policijski službenici dijelili su stoga edukativne letke i bedževe sa sloganom kampanje, a brojni građani tom su prilikom potpisali i prisegu da će poštovati prometnu kulturu i biti odgovorni sudionici u prometu.
 
Posebne aktivnosti povodom obilježavanja Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa policija je namijenila i učenicima završnih razreda srednjih škola u Gospiću koji će uskoro dobiti vozačku dozvolu i postati mladi vozači. Kroz edukativne materijale i video s porukama, koji su im dostavljeni u škole, učenike će se time upozoriti na opasnosti koje prijete u prometu i posljedice prilikom nepoštivanja prometnih pravila. Na taj će ih se način potaknuti da odluče biti odgovorni vozači jer cesta nije videoigra.


 
Kako bi se nastavilo smanjenje stradavanje u prometu, policija podsjeća: budite odgovorni sudionici u prometu, brinite o svojoj i tuđoj sigurnosti i zapamtite da kad sigurno vozite, stižete na cilj!

#vozimsigurno, #mupbrine, #police4prevention
 


 

Pisane vijesti