U Gospiću obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Slika PU_LS/vijesti 2018/RUJAN/IMG_7015.JPG

Foto: PU ličko-senjska

Policijska uprava ličko-senjska u suradnji s predstavnicima Ličko-senjske županije, Grada Gospića, Centra za socijalnu skrb Gospić i udruge SOS iz Rijeke, danas je u Gospiću obilježila Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom građanima su dijeljene ruže, baloni i promotivno-edukativni materijali od strane predstavnika navedenih institucija.

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama ima za cilj podizanje svijesti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama, uključujući psihičko, tjelesno, spolno i ekonomsko nasilje, a obilježava se u spomen na 22. rujna 1999. godine kada su na Općinskom sudu u Zagrebu tijekom brakorazvodne parnice ubijene tri žene, a djelatnica suda je teško ozlijeđena.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom prvih osam mjeseci ove godine evidentirano je 98 prekršaja nasilja u obitelji, te osam kaznenih djela „Nasilja u obitelji“. 

S obzirom da nasilje u obitelji predstavlja kršenje temeljnih ljudskih prava, o ovom problemu treba javno govoriti, a društvo i institucije koje se time bave potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost.



Pisane vijesti