U Donjem Lapcu osposobljeni pripadnici Školske prometne jedinice

Slika PU_LS/vijesti 2018/RUJAN/špj 1.jpg

Foto: PP Donji Lapac 

Policijska postaja Donji Lapac inicirala je ustrojavanje Školske prometne jedinice, te je uz suradnju Vijeća za prevenciju Općine Donji Lapac u Osnovnoj školi u Donjem Lapcu započela sa radom prva generacija Školske prometne jedinice.

Pripadnici školskih prometnih jedinica osposobljavaju se kako bi što uspješnije upravljali prometom na cestama, pružili pomoć sudionicima u prometu te sudjelovali u prometno-preventivnim i odgojnim aktivnostima, a u njihovom osposobljavanju sudjeluju policijski službenici, učitelji tehničke kulture i djelatnici auto-škola.

Članovi Školske prometne jedinice mogu biti učenici koji su navršili 12 godina, koji imaju suglasnost roditelja i koji su primjerni u učenju i vladanju.

Obuka je provedena sukladno Pravilniku o programu i načinu osposobljavanja i djelovanja, te odori i oznakama prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica, te je osposobljeno ukupno 18 učenika.

Jedna od njihovih zadaća je u neposrednoj blizini škola osigurati siguran prijelaz djece i ostalih pješaka preko kolnika ili obilježenog pješačkog prijelaza, no uvijek uz prisustvo policijskog službenika.



Pisane vijesti