U Donjem Lapcu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Slika vijesti 2017/LISTOPAD/20171002_133221.jpg

Kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, Glavna skupština Ujedinjenih naroda je 14. prosinca 1990. godine rezolucijom 45/106 proglasila Međunarodni dan starijih osoba 

Foto: PP Donji Lapac

Kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, Glavna skupština Ujedinjenih naroda je 14. prosinca 1990. godine rezolucijom 45/106 proglasila Međunarodni dan starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada. Važnost brige o starijim osobama prepoznali su i u Vijeću za prevenciju Općine Donji Lapac, stoga su predsjednik Vijeća Miro Tomić, načelnik Policijske postaje Donji Lapac Stjepan Sabljić, kontakt policajka Višnja Kulović i medicinska sestra Zorana Kuga djelatnica Doma zdravlja Donji Lapac obišli u mjestu Nebljusi četiri udomiteljska doma u kojima se nalazi ukupno 13 štićenica. 

Svi zajedno prisjetili su se cjelokupnog doprinosa starijih osoba u izgradnji suvremenog društva, te naglasili da je uvažavanje i razumijevanje starijih osoba temelj svakog razvijenog društva. 

Također je u suradnji s Domom zdravlja Općine Donji Lapac provedena akcija mjerenja tlaka, šećera u krvi, te indeksa tjelesne mase. 

Kontakt policajka ih je upoznala kako se u posljednje vrijeme sve češće događa da na vrata starijih osoba kucaju osobe nudeći različite usluge, prodajući različite proizvode i pogodnosti, zatim ih je upozorila na razne telefonske pozive kojima počinitelji prijevara telefonom od žrtve zahtijevaju uplatu određenog novca na tekući račun ili nekakvu drugu novčanu pomoć, kao i na lažno predstavljanje.           

Skrenuta im je pozornost da pripaze na imovinu, te ih je upoznala na mjere i radnje kod prijevare s naglaskom na prepoznavanje potencijalnih prevaranata, te je istima ostavljen broj policije 192.      

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba završilo je prigodnim darivanjem.



Stranica