Tri osobe smrtno stradale kod tunela Krpani na autocesti broj 1

U subotu, 30. studenog oko 6 sati na dionici autoceste broj 1, između čvora Sveti Rok i tunela Krpani dogodila se prometna nesreća s poginulim osobama 

U subotu, 30. studenog oko 6 sati na dionici autoceste broj 1, između čvora Sveti Rok i tunela Krpani dogodila se prometna nesreća s poginulim osobama. 

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještaćenja „Ivan Vučetić“ i policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske, je provelo očevid prometne nesreće u kojoj su tri osobe smrtno stradale, dok je 18 osoba ozlijeđeno od čega njih 12-ero teško, te 6-ero lako. 

Očevidom je utvrđeno da je u prometnoj nesreći sudjelovalo 16 vozila, od čega 13 osobnih vozila, jedan autobus i dva teretna vozila koja su pri izlasku iz tunela Krpani uslijed, za sada neutvrđenog uzroka, izgubila kontrolu zbog čega je došlo do lančanog sudara u kojem su tri osobe I. K. (29), A. G. (45) i Z. D. (59) smrtno stradale. Tijekom očevida su, uz sudjelovanje prometnog vještaka, evidentirani tragovi, izuzeta dokumentacija te su u cilju utvrđivanja uzroka prometne nesreće naložena potrebna vještačenja.



Stranica