Stanje u prometu u protekla 24 sata

Slika /vijesti srpanj 2020/alkohol.png

Ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan!

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u 20 sati na dionici državne ceste broj 25, u mjestu Brušane, kada je 50-godišnja državljanka Slovačke upravljala motociklom slovačke nacionalne oznake iz smjera Gospića u smjeru Karlobaga, te uslijed neprilagođene brzine kretanja ulaskom u desni zavoj izgubila nadzor nad motociklom, te pada i udara u prednji dio osobnog automobila gospićke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnjak iz Gospića. Vozačica je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.
 
Ostale dvije prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.
 
 
Jučer su policijski službenici u redovnoj kontroli prometa:
 
  • u 19.50 sati u Gospiću zatekli 26-godišnjaka s područja Grada Gospića, kako upravlja osobnim automobilom gospićke registracijske oznake u alkoholiziranom stanju (2,26 g/kg). Zbog jasne i nedvosmislene namjere da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu. 
  • u 23.10 sati u mjestu Vidalići, zatekli 48-godišnjeg slovenskog državljanina kako pod utjecajem alkohola (2.08 g/kg) upravlja četverociklom. On će uz optužni prijedlog biti doveden na nadležni sud. 

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te da vožnju prilagode uvjetima na cesti.                   
 


Pisane vijesti