Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/FOTO_ MUP-mjerenje brzine.jpg

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 7 prometnih nesreća, u kojima je 1 osoba teško i 1 osoba lakše ozlijeđena, a dogodile su se na području Karlobaga i Senja. S materijalnom štetom je evidentirano 5 prometnih nesreća.
 
Izdvajamo prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, a dogodila se u nedjelju 14. travnja 2024. godine i to:
 
- u 12,40 sati u Karlobagu kada je 46-godišnji mađarski državljanin upravljao motociklom mađarske nacionalne oznake, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga i ulaskom u oštri lijevi zavoj izgubio nadzor nad motociklom, a zatim zajedno s motociklom pao na kolnik. Vozač motocikla je u prometnoj nesreći teško ozlijeđen. 

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom razdoblju utvrđeno je 36 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju,14. travnja 2024. godine na autocesti A-1, područje Brinja kod 61-godišnjaka iz Šibenika (2,20 g/kg).

Pisane vijesti