Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/prometna nesreća5.jpg

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 15 prometnih nesreća, a u 2 prometne nesreće su 2 teško ozlijeđene osobe i jedna lakše ozlijeđena osoba koje su se dogodile u Gospiću i Novalji, te na području Korenice prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena jedna osoba.
 
Evidentirano je 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (8) i Otočca (2).
 
Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama a dogodile su se jučer, 5. studenog:
 
  •  u 11,40 sati, na autocesti   A-1, u smjeru juga, područje općine Perušić, kada je 43-godišnjakinja iz Splita upravljala osobnim automobilom splitske registracijske oznake i brzinu svoga vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste kojom prilikom je izgubila nadzor nad upravljačem vozila i sletjela udesno izvan kolnika gdje se višestruko rotirala i udarila u zaštitnu žičanu ogradu. Vozačica je zadobila lake tjelesne ozljede, a 57-godišnja putnica iz Splita je teže ozlijeđena i zadržana je na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću. 
 
  • u 16,20 sati, na dionici županijske ceste broj 5151, na području Novalje, kada je 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake iz smjera Luna u smjeru Novalje i uslijed neprilagođene brzine izlaskom iz blagog desnog zavoja izgubio nadzor nad upravljačem vozila, te zahvatio desnu bankinu gdje je došlo do zanošenja automobila i prešao na suprotnu kolničku traku, sletio izvan kolnika i udario u kameni suhozid. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.   
 
Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.
 
U tom razdoblju utvrđeno je 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 1 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.
 
Najveća koncentracija alkohola
prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 5. studenog u Gospiću kod 23-godišnjaka s područja Gospića (1,12 g/kg)
 

Pisane vijesti