Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /FOTKE ZA VIJESTI/policija05.jpg

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Jedna prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Gospića.

Druga prometna nesreća dogodila se noćas oko 00,18 sati u Kapeli Koreničkoj u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene.

Prometna nesreća dogodila se kad je 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine pod utjecajem alkohola (0,66 g/kg) upravljao osobnim automobilom bosansko hercegovačke nacionalne oznake, te uslijed neprilagođene brzine prednjim desnim pneumaticima prelazi udesno van kolnika na zemljanu površinu gdje prednjim dijelom udara u zemljani nasip, odbija se, prevrće na krov i zaustavlja na prometnoj traci.
U prometnoj nesreći 41-godišnji vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru, a 68-godišnji putnik je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Karlovac zbog teških tjelesnih ozljeda.

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom razdoblju utvrđeno je 35 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

 

Pisane vijesti