Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /2021/palica.jpg

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 11 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se  u petak, 23. rujna 2022. godine u 13,30 sati u Karlobagu kada je 68-godišnji hrvatski državljanin  upravljao motociklom zagrebačke registracijske oznake iz smjera Rijeke u smjeru Karlobaga i uslijed neprilagođene brzine kretanja lijevom stranom motocikla udario u desnu stranu motocikla mađarske registracijske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 45-godišnji mađarski državljanin. Nakon udarca motocikl mađarske registracijske oznake je udario u osobni automobil te se zaustavio u traci namijenjenoj za promet iz suprotnog smjera, dok je motocikl zagrebačke registracijske oznake s vozačem odsklizao udesno van kolnika. U prometnoj nesreći je vozač motocikla zagrebačke registracijske oznake teško ozlijeđen, dok je mađarski državljanin lakše ozlijeđen.

Četiri prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama a dogodile su se na području Karlobaga (2 prometne nesreće u kojima su 4 osobe ozlijeđene), Gospića (1 prometna nesreća s 1 ozlijeđenom osobom) i Otočca (1 prometna nesreća s 1 ozlijeđenom osobom).

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (1), Senja (1) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 11 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 25. rujna u Gospiću kod 49-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,77 g/kg.
 

Stranica