Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog produženog vikenda

Slika /vijesti ožujak 2020/auto fleš.jpg

Brzinu kretanja prilagodite trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog produženog vikenda evidentirano je 7 prometnih nesreća.
 
Dvije prometne nesreće su s teško ozlijeđenim osobama, a dogodile su se u četvrtak, 5. siječnja 2023. godine:
 
- u 11,50 sati u Brinju, kada je 58-godišnjak iz Osijeka upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola (1,13 g/kg) gospićke registracijske oznake, te uslijed ne držanja sredine obilježene kolničke trake sletio ulijevo van kolnika i prednjim dijelom automobila udario u metalni rasvjetni stup. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici Ogulin; 

 - u 12,50 sati na autocesti A-1 u visini mjesta Ličko Lešće u smjeru Splita, kada je 65-godišnjak iz Supetra upravljao osobnim automobilom splitske registracijske oznake i uslijed ne držanja sredine obilježene kolničke trake sletio udesno van kolnika i udario u zaštitnu odbojnu ogradu. U prometnoj nesreći je teško ozlijeđen vozač i 59-godišnja putnica. 

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenim osobama (4), a dogodila se na području Korenice.
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3) i Korenice (1).
 
Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 11 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 7. siječnja 2023. godine u Ličkom Osiku kod 38-godišnjeg hrvatskog državljanina (3,00 g/kg), koji je upravljao automobilom i prije stjecanja prava odnosno bez položenog vozačkog ispita, te prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom i napustio mjesto događaja bez da je s oštećenom osobom razmijenio podatke vezano uz naknadu štete, niti je sačekao dolazak policijskih službenika. Protiv njega će biti podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu i uručeni su mu Obavezni prekršajni nalog i Obavijest o počinjenom prekršaju.
 
 
 

Pisane vijesti