Sažetak događaja tijekom vikenda

Slika FOTKE ZA VIJESTI/podrucje PU LS 2.jpg

Tijekom proteklog vikenda od 27. do 29. srpnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 16 kaznenih djela, 15 prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira, tri nasilnička ponašanja u obitelji, jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava i dva požara.  

Foto: Ilustracija/PU ličko-senjska 

Tijekom proteklog vikenda od 27. do 29. srpnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 16 kaznenih djela, 15 prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira, tri nasilnička ponašanja u obitelji, jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava i dva požara.        

Kriminalitet

Na području Novalje evidentirano je devet kaznenih djela (zlouporaba opojnih droga – posjedovanje – 6, teška krađa – 1, krađa – 1, izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude – 1), na području Gospića tri (nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari – 1, protuzakoniti lov – 2), na području Karlobaga – 2 (krađa – 1, uništenje i oštećenje tuđe stvari – 1), te po jedno na području Korenice (krađa) i Senja (krađa).  

U šest kaznena djela zlouporabe opojnih droga zaplijenjeno je 17,8 g kokaina i 4,4 g marihuane. Za ta kaznena djela prijavljena su tri strana državljana i tri državljana RH.    

Ističemo slučaj zapljene 17,1 g kokaina, koja je zaplijenjena u subotu, 28. srpnja prilikom redovne kontrole prometa, kada su kod jednog hrvatskog državljana pronađena četiri paketića kokaina ukupne težine 17,1 g.   

Promet

Jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom dogodila se na području Gospića. U njoj je jedna osoba smrtno stradala, a jedna osoba je lakše ozlijeđena. Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca (2) i Gospića (1). U njima je pet osobe lakše ozlijeđeno. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (4), Korenice (2), Senja (2), Novalje (2) i Gospića (1).

Javni red i  mir

Tri narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom (Novalja – 2, Senj – 1),  te jedno omalovažavanjem ili vrijeđanjem službene osobe (Novalja – 1). Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima. 

Nasilničko ponašanje u obitelji

Nasilnička ponašanja evidentirana su na području Gospića, Karlobaga i Novalje. Počinitelji su uhićeni i uz optužne prijedloge privedeni nadležnim prekršajnim sudovima. 

Pronalazak minsko-eksplozivnih  sredstava

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava evidentiran je na području Korenice.    

Požari

Jedan požar odnosi se na samozapaljenje vozila, a dogodio se u subotu, 28. Srpnja na dijelu autoceste A1, kod odmorišta Lički Osik. U njemu je izgorjela prednja strana vozila, a požar su ugasili vatrogasci HAC-a. Drugi požar je otvorenog prostora, a dogodio se jučer, 29. srpnja u mjestu Smiljan, Grad Gospić, kada je za sada na neutvrđen način došlo do zapaljenja suhe trave i niskog raslinja, pri čemu je požar zahvatio usjev zobi, vlasništvo 74-godišnjaka iz Smiljana pričinivši mu materijalnu štetu koja se cijeni na oko tisuću kuna. Izvidi su u tijeku.   

 

 

 

 



Stranica