Sažetak događaja

Slika FOTKE ZA VIJESTI/podrucje PU LS 2.jpg

Tijekom proteklog produženog vikenda od 21. do 25. lipnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je osam kaznenih djela, osamnaest prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira, dva nasilnička ponašanja u obitelji i tri pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava

 Foto: PU ličko-senjska/Ilustracija

Tijekom proteklog produženog vikenda od 21. do 25. lipnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je osam kaznenih djela, osamnaest prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira, dva nasilnička ponašanja u obitelji i tri pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava.  

 

Kriminalitet

Četiri kaznena djela evidentirana su na području Otočca (teška krađa - 2, izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude - 2), tri kaznena djela na području Gospića (prijetnja - 2, krađa - 1), te jedno na području Korenice (prijetnja).

Promet

Jedna prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo osam osoba dogodila se na području Gospića. U toj prometnoj nesreći ozlijeđene su 43 osobe, a kvalifikacija ozljeda još nije utvrđena. Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Karlobaga i Novalje. U njima su ozlijeđene 2 osobe, od kojih 1 teško i 1 lako. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Senja (4), Karlobaga (2), Novalje (2), Korenice (1) i Otočca (1).

Javni red i  mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom, i to po jedno na području Gospića, Korenice i Senja. Protiv počinitelja biti će podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima. 

Nasilničko ponašanje u obitelji

Nasilnička ponašanja evidentirana su na području Gospića (1) i Otočca (1). Počinitelji su uhićeni, te uz optužne prijedloge privedeni nadležnim prekršajnim sudovima. 

Pronalazak minsko-eksplozivnih  sredstava

Dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava evidentirana su na području Korenice i jedno na području Senja.  



Stranica