Savjeti građanima povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Slika /2021/svi_sveti01.jpg

Pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i pravila kako bi svi na vrijeme i sigurno stigli na svoja odredišta

Foto: Ilustracija

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana doći će do povećanog prometa vozila i kretanja građana, koji će se u većem broju okupljati na svim grobljima Ličko-senjske županije, sukladno tradicionalnim vjerskim običajima u znak sjećanja na umrle i poginule.

U cilju da se izbjegnu nepotrebne gužve i zastoji u prometu, apeliramo na sve vozače da obrate pozornost na prometnu signalizaciju kojom će se regulirati promet u blizini groblja, te da poštuju prometne propise.

Vozači se upućuju da pri dolasku u blizinu groblja ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu te smanjuju uočljivost pješaka. 

Zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnica i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz njen rub, vozače upućujemo da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu.


Budući da pojedinci dolazak većeg broja ljudi na groblja koriste za činjenje kaznenih djela, savjetujemo građanima da zaštite svoja vozila i stvari koje ostavljaju u njima:
 
  • zatvarajte prozore, zaključavajte vrata i prtljažni prostor vozila,
  • ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu, ne ostavljajte vrijedne predmete na vidnom mjestu u vozilu,
  • vozila po mogućnosti parkirajte na mjestima predviđenima za parkiranje vozila,
  • ne ostavljajte vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme,
  • prilikom obilaska grobova vrijedne predmete držite pod nadzorom. 
 

Pisane vijesti