Savjeti građanima povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Slika /2021/svi_sveti01.jpg

Policija upozorava građane na moguće gužve povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana te savjetuje kako izbjeći da prilikom posjeta groblju postanu žrtve kaznenih djela

Foto: Ilustracija

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, brojni građani u znak sjećanja i štovanja na mrtve u narednim danima obilaziti će groblja, zbog čega se očekuje povećan promet vozila. 

Povećane gužve uobičajeno se očekuju i na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih, gdje će policijski službenici pojačano vršiti regulaciju prometa te nadzirati promet vozila i pješaka. 

Policija stoga poziva sve sudionike u prometu na poštivanje prometne signalizacije kako bi svi na vrijeme i sigurno stigli na svoja odredišta te na taj način osobno pridonijeli da dani štovanja na mrtve proteknu u miru i dostojanstvu.

Zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnica i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz njen rub, vozače upućujemo da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu.

Vozači se upućuju da pri dolasku u blizinu groblja ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu te smanjuju uočljivost pješaka.

Kako bi se izbjeglo da prilikom posjeta groblju postanu žrtvama kaznenih djela i kako bi se spriječile druge moguće poteškoće, policija savjetuje građane da zaštite svoja osobna vozila i stvari koje ostavljaju u njima:
  • zatvarajte prozore, zaključavajte vrata i prtljažni prostor vozila
  • ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu
  • ne ostavljajte vrijedne predmete na vidnom mjestu u vozilu
  • vozila po mogućnosti parkirajte na mjestima predviđenima za parkiranje vozila, ne ostavljajte vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme
  • prilikom obilaska grobova vrijedne predmete držite pod nadzorom. 

 

Stranica