S otuđenim osobnim vozilom prouzročio dvije prometne nesreće zadobivši teške tjelesne ozljede

U subotu, 28. siječnja oko 7.15 sati na autocesti A1, u smjeru juga, kod mjesta Jezerane, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

U subotu, 28. siječnja oko 7.15 sati na autocesti A1, u smjeru juga, kod mjesta Jezerane, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do prometne nesreće došlo je kada je maloljetnik s područja Pisarovine, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao s otuđenim osobnim vozilom marke "Peugeot 406“, zagrebačkih registracijskih oznaka, vlasništvo 47-godišnjaka iz Pisarovine, uslijed tehničke neispravnosti vozila, izgubio nadzor nad upravljačem, te sletio u lijevo gdje je prednjom stranom vozila udario u zaštitni metalni odbojnik.

U prometnoj nesreći maloljetnik je zadobio teške tjelesne ozljede, okvalificirane u Općoj bolnici Ogulin, a potom je prevezen u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu, gdje je zadržan na liječenju.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je on s istim vozilom prije naprijed opisane prometne nesreće, istog dana oko 6 sati na dijelu autoceste A1, kod silazne ceste za odmorište Jezerane, prouzrokovao još jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom, gdje je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio van kolnika i udario u zaštitnu metalnu ogradu, nakon čega se autocestom pokušao udaljiti u smjeru juga, a li je tom prilikom prouzročio i prometnu nesreću u kojoj je zadobio teške tjelesne ozljede

Protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog zbog izazivanja prometnih nesreća i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.  

Okolnosti upravljanja otuđenim vozilom utvrdit će se kriminalističkim istraživanjem koje je još u tijeku.  



Stranica