Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika FOTKE ZA VIJESTI/auto_policija04.jpg

Tijekom provođenja akcija utvrđeno je ukupno 78 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i 10 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Foto: Ilustracija

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog produženog vikenda provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.  

Tijekom provođenja akcija utvrđeno je ukupno 78 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i 10 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.   

Najveća utvrđena brzina kretanja od 209 km/hizmjerena je 13. siječnja na autocesti A1, kod odmorišta Jadova, u smjeru Splita, na dijelu autoceste gdje je ograničenje prometnim znakom 130 km/h, kada je 37-godišnjak iz Segeta Donjeg upravljao osobnim vozilom marke „Audi A4“, njemačkih nacionalnih oznaka. Protiv njega je podnijet Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. 

Najveća koncentracija alkoholaizmjerena je 13. Siječnja na državnoj cesti 1 u mjestu Korenica, Općina Plitvička Jezera, kod 49-godišnjaka iz Zagreba, (2,30 g/kg). Zbog očitih namjera da će nastaviti s kršenjem prometnih propisa, određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do otrežnjenja.

U nedjelju, 15. siječnja povedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na zaštitu najugroženije skupine u prometu – pješaka. Tijekom provođenja akcijepolicijski službenici utvrdili su 10 prekršaja, od kojih se 2 odnose na neustupanje prednosti prolaska pješacima od strane vozača, a 3 prekršaja pješaka koji za prijelaz kolnika nisu koristili obilježeni pješački prijelaz.



Stranica