Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Slika vijesti 2013/siječanj 2013/palica01.jpg

Tijekom proteklog vikenda, od 12. do 15. srpnja na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 189 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja

Foto: Ilustracija 

Tijekom proteklog vikenda, od 12. do 15. srpnja na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 189 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 15 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 240 km/h izmjerena je 12. srpnja na autocesti broj 1, u smjeru Splita, na dijelu autoceste gdje je ograničenje prometnim znakom 130 km/h, kada je 34-godišnji hrvatski državljanin upravljao motociklom, zagrebačke registracijske oznake. On je kažnjen novčanom kaznom.  

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 14. srpnja u Novalji, kod 23-godišnjeg slovenskog državljanina (1,42 g/kg).  

Zbog očitih namjera da će nastaviti s kršenjem prometnih propisa jedan vozač koji je bio pod utjecajem alkohola zadržan je u prostorijama policije do otrežnjenja.  



Stranica