Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Slika FOTKE ZA VIJESTI/policajac_autocesta03.jpg

Tijekom proteklog vikenda, od 28. rujna do 01. listopada na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga

Foto: Ilustracija 

Tijekom proteklog vikenda, od 28. rujna do 01. listopada na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 70 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i pet prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 230 km/hizmjerena je 28. rujna na autocesti A1, kod odmorišta Zir, u smjeru Splita, na dijelu autoceste gdje je ograničenje prometnim znakom 130 km/h, kada je 44-godišnjak s područja Zagreba upravljao Audijem. Protiv njega je podnijet Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. 

Najveća koncentracija alkoholaizmjerena je 29. rujna u Ulici Filipa Vukasovića u Senju, kod 31-godišnjeg slovenskog državljanina (1,79 g/kg).  

Zbog očitih namjera da će nastaviti s kršenjem prometnih propisa jedan vozač koji je bio pod utjecajem alkohola zadržan je u prostorijama policije do otrežnjenja.   



Stranica