Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /vijesti 2013/travanj 2013/auto_policija.jpg

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga

Foto: Ilustracija

U tom periodu utvrđeno je 25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Novalji, kod 32-godišnjeg hrvatskog državljanina (0.70 g/kg).
 
Najveća utvrđena brzina kretanja od 157 km/h izmjerena je u petak, 18. prosinca na autocesti A-1, u smjeru Splita, kod odmorišta Jadova, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 32-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake. Također je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. On je isključen iz daljnjeg prometa, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Pisane vijesti