Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /palica01.jpg

Vozaču utvrđeno 37 prekršaja, isto toliko pravnoj osobi i odgovornoj osobi u pravnoj osobi

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.
 
U tom periodu utvrđena su 22 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 12. prosinca na autocesti A1, kod čvora Gospić, kod 42-godišnjaka iz Vira (1.88 g/kg) za kojeg je također utvrđeno da upravlja automobilom iako mu je isteklo važenje vozačke dozvole.
 
U subotu, 12. prosinca u 00,53 sati na autocesti A-1 kod Ličkog Osika zaustavljen je skup vozila zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak iz Zagreba, kojemu je kontrolom kartice vozača utvrđeno ukupno 37 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, 37 prekršaja utvrđeno je i pravnoj osobi sa sjedištem u Zagrebu, te odgovornoj osobi u pravnoj osobi. Protiv njih će biti podnesen Optužni prijedlog.

Pisane vijesti