Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.


 
U tom periodu utvrđeno je ukupno 28 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u nedjelju u Gospiću (2,89 g/kg), kod 63-godišnjeg hrvatskog državljanina. Protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.  
 
Jučer, prilikom redovnog nadzora prometa policijski službenici su na dionici  autoceste A1 kod odmorišta Zir, u smjeru juga, nakon što su utvrdili da vozač osobnog vozila virovitičkih registracijskih oznaka dajući svjetlosne signale požuruje u kretanju vozilo ispred sebe, zaustavili to vozilo i utvrdili da s njim upravlja 22-godišnjak s područja Virovitice, za kojeg je utvrđeno da upravlja s tehnički neispravnim vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije. Vozač je isključen iz prometa, a zbog prekršaja požurivanja vozila ispred sebe i upravljanja s tehnički neispravnim vozilom izdane su mu obavijesti o počinjenim prekršajima, dok će zbog prekršaja upravljanja za vrijeme zabrane protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.  

Stranica