Rezultati 24-satnog nadzora brzine

Slika /2022/Speed Marathon 2022.jpg

Nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometnim nesrećama, zato brzinu kretanja prilagodite trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu  

Kako je nepropisna i neprilagođena brzina i dalje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, jučer, 24. ožujka 2022. godine u vremenu od 00.00 do 24.00 sati na području cijele Republike Hrvatske proveden je 24-satni nadzor brzine.
Lokacije za mjerenje brzine i ovog puta dostavljali su građani, a dio ih je odredila policija sukladno svojim procjenama.
 
U 24-satnom nadzoru brzine kretanja vozila koji je proveden na području Policijske uprave ličko-senjske utvrđeno je 65 prekršaja prekoračenja brzine.
 
Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su kontrolirali 137 vozila, a između ostalog su na autocesti A-1 u smjeru Splita gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, zaustavili:
 
  • 41-godišnjeg poljskog državljanina, vozača osobnog automobila poljske nacionalne oznake, kojem je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 238 km/h
  • 40-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom krapinske registracijske oznake brzinom od 234 km/h
  • 33-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom splitske registracijske oznake brzinom od 225 km/h.

Oni su kažnjeni novčanim kaznama, te su im izrečene zaštitne mjere i to stranom državljaninu zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju od 1 mjeseca, a hrvatskim državljanima zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 1 mjeseca.
 
Zahvaljujemo građanima na dostavljenim prijedlozima i apeliramo na sve sudionike u prometu na povećan oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i održalo povoljno stanje sigurnosti na našim prometnicama.
 



 

Pisane vijesti