Proteklog vikenda evidentirano 25 prometnih nesreća

Slika /2023/prometna nesreća5.jpg

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 25 prometnih nesreća, u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene, 4 osobe su lakše ozlijeđene, a 20 prometnih nesreća je s materijalnom štetom.
 
Izdvajamo prometne nesreće u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene, a koje su se dogodile:
 
  • u petak, 4. kolovoza 2023. godine u 10 sati na makadamskom putu u mjestu Široka Kula kada je 41-godišnji državljanin Njemačke upravljao motociklom njemačke nacionalne oznake i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom kojom prilikom se motocikl prevrnuo na desni bok. Vozač je teško ozlijeđen, a ozljede su mu okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću. 
  • jučer, 6. kolovoza 2023. godine u 16,30 sati u Novalji kada je 21-godišnji njemački državljanin upravljao mopedom gospićke registracijske oznake i nije prilagodio brzinu kretanja tako da može zaustaviti vozilo pred svakom preprekom uslijed čega je izgubio nadzor nad mopedom i pao na kolnik. Vozač je teško ozlijeđen, a ozljede su mu okvalificirane u Općoj bolnici u Zadru. 
Na području Korenice evidentirana je 1 prometna nesreća u kojoj su 2 osobe lakše ozlijeđene, te na području Otočca i Novalje po 1 prometna nesreća u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene.
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (9), Novalje (5), Otočca (3), Senja (2) i Karlobaga (1).
 

Pisane vijesti