Proslavimo Međunarodni praznik rada sigurno s obitelji #OSTANIDOMA

Slika /vijesti ožujak 2020/20200404_181341.jpg

Budite odgovorni i ovog vikenda #OSTANIDOMA 

Pred nama je Međunarodni praznik rada i produženi vikend, imamo vrlo povoljno stanje u Ličko-senjskoj županiji s obzirom da 12. dan nema novo zaraženih, no Policijska uprava ličko-senjska poziva sve građane da se i dalje nastave odgovorno ponašati prema sebi i drugima.
 
U prvoj smo fazi popuštanja mjera, a u ponedjeljak ulazimo i u drugu fazu, no i dalje svi moramo biti oprezni i pridržavati se svih epidemioloških mjera, uputa i preporuka kako bi zaštitili sebe i svoju obitelj, a tako zaštićujemo i najugroženije skupine naših sugrađana.
 
Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene u cilju sprječavanja širenja bolesti još uvijek su na snazi, radi čega vas podsjećamo:
  • javna okupljanja su zabranjena,
  • strogo je ograničeno zadržavanje na javnim prostorima,
  • zatvorena su dječja igrališta,
  • zatvorena su sportska vježbališta na otvorenim prostorima.

Kako bi osigurali poštivanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, policijski službenici će i ovaj vikend provesti obilazeći mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati u većem broju te će ih upozoravati na pridržavanje protuepidemijskih mjera. Također će provjeravati i da li osobe kojima je određena mjera samoizolacija borave kod kuće te da li osobe koje napuštaju ili dolaze na područje Ličko-senjske županije imaju za to propisanu propusnicu, kao i građani mjesta Udbine i Novalje gdje je režim propusnica i dalje važeći.

Iako se Međunarodni praznik rada tradicionalno obilježava uz roštilj, podsjećamo na preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, odnosno da građani ne pripremaju roštilj u prirodi te da izbjegavaju druženja uz roštilj, a ukoliko se ne žele odreći ''prvomajskog'' običaja, neka roštilj pripreme samo za svoje ukućane u vlastitom dvorištu, na balkonu ili terasi.

Policijska uprava ličko-senjska zahvaljuje svim građanima na pridržavanju odluka i preporuka, te pozivamo sve da tako nastave i dalje.

Sretan Vam Međunarodni praznik rada i ostanite doma!
 

Stranica