Pronađeno minsko-eksplozivno sredstvo

Slika /prosinac 2020/plakat 2.jpg

Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje

Foto: Ilustracija

U subotu je građanin dojavio da je u šumskom predjelu u mjestu Divoselo pronašao minsko-eksplozivno sredstvo.
 
Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o ručnom bacaču rakete M-80 tzv. zolja, koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.
 
 
Pridružite nam se u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.


Pisane vijesti