Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Protiv dvojice vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.


Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teško i dvije lakše ozlijeđene, a dogodile su se u subotu, 4. svibnja:
  • 9.05 sati na autocesti A-1 na 184 kilometru u smjeru Zagreba, na području Grada Gospića, kada 65-godišnjak iz Ljubuškog, upravljajući osobnim automobilom nacionalne oznake Bosne i Hercegovine, nije prilagodio brzinu kretanja automobila, izgubio nadzor nad upravljačem, sletio udesno van kolnika i udario u metalnu odbojnu ogradu. U prometnoj nesreći su teško ozlijeđeni vozač i 67-godišnja putnica, dok je dijete lakše ozlijeđeno. 
  • u 13.30 sati na autocesti A-1 na 218 kilometru u smjeru Splita, na području Općine Lovinac, kada 68-godišnjak iz Posušja, upravljajući osobnim automobilom nacionalne oznake Bosne i Hercegovine, nije prilagodio brzinu kretanja automobila, te je u zanošenju sletio udesno van kolnika i udario u metalnu odbojnu ogradu. U prometnoj nesreći su teško ozlijeđeni vozač i 61-godišnja putnica, dok je 40-godišnja putnica lakše ozlijeđena. 


Stranica