Prometne nesreće evidentirane tijekom proteklog vikenda

Slika /vijesti 2019/BRZINA-1bcc8da6f1.jpg

Nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometnim nesrećama, zato brzinu kretanja prilagodite trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 13 prometnih nesreća, u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 2 osobe su teško ozlijeđene i 4 osobe su lakše ozlijeđene, a 7 prometnih nesreća je s materijalnom štetom.
 
Izdvajamo prometne nesreće u kojima je 1 osoba smrtno stradala i  2 osobe su teško ozlijeđene, a koje su se dogodile:
 
  • u subotu, 18. svibnja 2024. godine u 10,25 sati, na državnoj cesti broj 8, u Senju, kada je 51-godišnji mađarski državljanin upravljao motociklom mađarske nacionalne oznake iz smjera Senja u smjeru Karlobaga, te ulaskom u lijevi zavoj nije prilagodio brzinu kretanja uslijed čega je izgubio nadzor nad motociklom, odbio se od zaštitne metalne ograde, a zatim s motociklom pao na desnu prometnu traku. Vozač je na mjestu događaja smrtno stradao.
 
  • u petak, 17. svibnja 2024. godine u 5,15 sati na autocesti A-1, u smjeru sjevera, kada je 25-godišnjak iz Gospića upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake i uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem vozila i sletio u lijevo izvan kolnika, a zatim udario u zaštitnu metalnu ogradu od koje se odbio i udario u kameno uzvišenje gdje je došlo do višestrukog prevrtanja vozila. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan je na liječenju u KBC Rijeka, dok je 23-godišnji putnik teško ozlijeđen i zadržan je u Općoj bolnici Gospić. 

Na području Novalje evidentirane su 2 prometne nesreće u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene, a na području Karlobaga i Senja 2 prometne nesreće u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene.

 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3), Gospića (1), Senja (1), Novalje (1) i Korenice (1).
 

Pisane vijesti