Prometne nesreće evidentirane tijekom proteklog vikenda

Slika /vijesti 2019/BRZINA-1bcc8da6f1.jpg

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 15 prometnih nesreća, u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 2 osobe su teško ozlijeđene, 3 osobe su lakše ozlijeđene, a 10 prometnih nesreća je s materijalnom štetom.
 
U petak 13. listopada 2023. godine u 16.55 sati na dionici državne ceste broj 8, u mjestu Ažić Lokva dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.
Nesreća se dogodila kada je 51-godišnji austrijski državljanin upravljao motociklom austrijske nacionalne oznake iz smjera Splita u smjeru Rijeke, te je ulaskom u oštri desni nepregledni zavoj uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom, prešao u lijevu prometnu traku gdje je prednjim dijelom motocikla udario u prednju lijevu stranu teretnog vozila riječke registracijske oznake kojim je upravljao 52-godišnjak iz Viškova.
Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.
 
Izdvajamo i prometne nesreće u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene, a dogodile su se u subotu, 14. listopada 2023. godine:
 
- u 13.10 sati na dionici državne ceste broj 8 u Karlobagu, kada je 51-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake iz smjera Zadra u smjeru Rijeke, te je u oštrom desnom nepreglednom zavoju uslijed neprilagođene brzine kretanja prešao na lijevu prometnu traku, a potom došao i do asfaltiranog ugibališta gdje je stisnuo prednju kočnicu i pao zajedno s motociklom na asfalt. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću. 

- u 16.15 sati na dionici državne ceste broj 50 u Otočcu, kada je 56-godišnjak iz Zagreba upravljao pod utjecajem alkohola (0,83 g/kg) motociklom zagrebačke registracijske oznake iz smjera Otočca u smjeru Senja, te je izlaskom iz oštrog desnog zavoja uslijed neprilagođene brzine kretanja prešao u traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i udario u prednji dio osobnog automobila gospićke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 54-godišnjakinja iz Otočca. U prometnoj nesreći je vozač motocikla teško ozlijeđen, dok je vozačica automobila lakše ozlijeđena. 
 
Dvije osobe su lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama koje su evidentirane na području Gospića i Otočca.
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (5), Gospića (2), Korenice (1), Senja (1) i Novalje (1).
 
U prometu budite savjesni i odgovorni, čuvajte svoj život i život svih ostalih sudionika.

Pisane vijesti