Prometne nesreće evidentirane tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/prometna nesreća5.jpg

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise  

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 20 prometnih nesreća, u kojima je 1 osoba teško ozlijeđena, 10 osoba je lakše ozlijeđeno, a 13 prometnih nesreća je s materijalnom štetom.
 

Izdvajamo prometnu nesreću u kojoj je 1 osoba teško ozlijeđena, a 2 osobe su lakše ozlijeđene, koja se dogodila:
 
  • u subotu, 19. kolovoza 2023. godine u 10 sati na autocesti A-1, na području mjesta Perušić, u smjeru Zagreba, kada je 49-godišnji državljanin Slovačke upravljao osobnim automobilom slovačke nacionalne oznake i uslijed ne držanja dovoljnog razmaka, prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila slovačke nacionalne oznake kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Slovačke. Nakon navedenog 49-godišnja državljanka Austrije upravljala je osobnim automobilom austrijske nacionalne oznake koja je uslijed ne držanja dovoljnog razmaka udarila u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 49-godišnjak iz Slovačke, a zatim je 30-godišnji državljanin Njemačke osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake udario u stražnji dio automobila kojim je upravljala 49-godišnjakinja, koja je teško ozlijeđena, a dvoje putnika je lakše ozlijeđeno. 

Na području Novalje evidentirane su 3 prometne nesreće u kojima su 4 osobe lakše ozlijeđene, te na području Gospića, Otočca i Korenice po 1 prometna nesreća u kojima su 4 osobe lakše ozlijeđene.
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Novalje (4), Otočca (2) i Senja (3).

Pisane vijesti