Prodavao perilicu rublja i ostao bez novca

Slika /2023/internet.jpg

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela

Foto: Ilustracija

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Gospić zaprimili kaznenu prijavu od oštećenog 34-godišnjaka s područja grada Gospića zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.

Oštećeni je 21. svibnja na jednoj društvenoj mreži stavio oglas za prodaju perilice rublja na koji oglas mu se javila ženska osoba zainteresirana za kupnju perilice i koja mu je uplatila traženi novčani iznos.

Nadalje, ženska osoba je oštećenom poslala poveznicu kako bi unio svoje osobne podatke za dostavnu službu koja će preuzeti perilicu rublja, nakon čega je oštećeni unio osobne podatke i ostao bez novčanog iznosa, a ženska osoba se više nije javljala.
 
Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.


 

Pisane vijesti