Prijetnja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari

Slika FOTKE ZA VIJESTI/zolja s logom.jpg

Jučer, 16. travnja policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom iz Bilaja, Grad Gospić, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.  

Foto: Ilustracija/PU ličko-senjska 

Jučer, 16. travnja policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom iz Bilaja, Grad Gospić, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. On je u nedjelju, 15. travnja, u Bilaju, prijetio policijskom službeniku, koji je 25. ožujka 2012. godine prema njemu poduzimao zakonom propisane mjere zbog neovlaštenog pucanja iz vatrenog oružja.

Prije počinjena kaznenog djela prijetnje, došao je u jedan ugostiteljski objekt u Gospiću, iz kojeg je istjerao sve goste, a tom prilikom kod sebe je posjedovao praznu cijev ručnog raketnog bacača (zolje).   

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga njegove kuće kojom prilikom je pronađeno 315 komada raznog streljiva i dijelovi automatskog oružja, koje je neovlašteno posjedovao.   

On je priveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, te Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.



Stranica