Preventivno-represivna akcija – neuključivanje pokazivača smjera

Slika /FOTKE ZA VIJESTI/policija03.jpg

Na području Policijske uprave ličko-senjske, sutra 12. ožujka 2019. godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati policija će provoditi ciljanu preventivno – represivnu akciju prema vozačima koji ne uključuju pokazivač smjera.     


Svakodnevnim praćenjem stanja u prometu vidljivo je da sudionici čine razne prekršaje, a kao posljedica dijela tih prekršaja dešavaju se lakše ili teže prometne nesreće.

Jedan od takvih prekršaja je i neuključivanje pokazivača smjera, propisan odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Samo neuključivanje pokazivača smjera od strane pojedinog sudionika, može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike koji se kreću iza takvog sudionika ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova.

Uz navedeno, neuključivanje pokazivača smjera, iritira druge sudionike i prilikom radnji vozilom u prometu može dovesti i do teških prometnih nesreća.
  
Poduzimanje navedenih aktivnosti nastavit će se i tijekom narednog razdoblja, kroz svakodnevni nadzor prometa, ali i tijekom ciljanih aktivnosti.

Stranica