Pretragom pronašli pušku i 1145 komada streljiva

Slika /veljača 2020/puška i streljivo.jpg

Pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja, manje tragedija“ i predaju policiji oružje i minsko-eksplozivna sredstva

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom s područja općine Udbina, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađena poluautomatska puška, 1145 komada streljiva vojnog podrijetla, te jedan nepoznati projektil, koje je neovlašteno posjedovao.  
 
Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja, manje tragedija“, a protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
 

Pisane vijesti