Pretragom na više lokacija pronađeno oružje

  • Slika /2021/05.01.2021. (3).jpg
  • Slika
  • Slika

Kriminalističkim istraživanjem pronađeno oružje i osoba koja je pucala u novogodišnjoj noći

Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Perušića i 27-godišnjakom s područja Gospića zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
 
Postupajući po snimci koja se pojavila na jednoj društvenoj mreži, policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršili pretrage na više lokacija na području Perušića i Gospića, te su kod 27-godišnjaka s područja Gospića pronašli automatsku pušku, 81 komad streljiva za tu pušku i šest bombi, koje je neovlašteno posjedovao. Također je utvrđeno da je u novogodišnjoj noći u Perušiću neovlašteno pucao iz vatrenog oružja, tj. iz automatske puške.  
 
Daljnjim pretragama kod 26-godišnjaka iz Perušića pronađena je poluautomatska puška i zračnica.
 
Pronađeno oružje, streljivo i bombe od njih su privremeno oduzeti, te će protiv njih biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok će 27-godišnjak zbog počinjenog prekršaja neovlaštenog pucanja biti priveden uz optužni prijedlog nadležnom sudu.

Priopćenja