Pretragom kod 77-godišnjaka pronađeno 5522 komada streljiva

Slika FOTKE ZA VIJESTI/streljivo-logo.jpg

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe s područja Općine Perušić (22-godišnjak, 20-godišnjak i 77-godišnjak) zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe s područja Općine Perušić (22-godišnjak, 20-godišnjak i 77-godišnjak) zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. 

Sumnjiče se da je 22-godišnjak putem internetskog oglasnika „Njuškalo“ nudio na prodaju streljivo. On je jučer zatečen po policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske da u osobnom vozilu prevozi 215 komada streljiva call. 7,65 mm. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 500 komada streljiva call. 7,65 mm nabavio od 20-godišnjaka koji je to streljivo bez znanja uzeo od 77-godišnjaka. Izvršenom pretragom obiteljske kuće 77-godišnjaka pronađena su još 5 522 komada raznog streljiva, koje je on neovlašteno posjedovao. 

Protiv njih će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

I ovom prilikom skrećemo pozornost građanima da akcija „Manje oružja manje tragedija“ još uvijek traje, te da bez bojazni na moguću kaznenu ili prekršajnu odgovornost minskoeksplozivna sredstva, oružje i streljivo koje neovlašteno posjeduju, mogu prijaviti najbližoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi čiji će službenici izaći na svaki poziv te preuzeti predmete.

Također skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe, a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

 Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.



Stranica