Predstavljen preventivni program „Mogu ako hoću“ učenicima osnovnih škola

Slika FOTKE ZA VIJESTI/MAH-1 mala.jpg

Foto: PU ličko-senjska

U sklopu provedbe preventivnog programa „Zajedno više možemo“ Policijska uprava ličko-senjska u suradnji s gradovima, općinama i vijećima za prevenciju provodi implementaciju komponente pod nazivom „Mogu ako hoću-1“ (MAH-1) u svim školama na svom području. Navedena komponenta namijenjena je učenicima četvrtih razreda osnovnih škola, a sastoji se od interaktivnog predavanja kontakt policajaca učenicima o zaštitnoj ulozi policije, opasnostima društveno neprihvatljivog ponašanja, samozaštitnom ponašanju u rizičnim situacijama, te u organiziranom posjetu učenika policijskim postajama, kako bi se upoznali s radom policije i prihvatili policiju kao prijatelja pomagača. 

Predavanja, kojima je bilo nazočno 325 učenika, održana su u osnovnim školama u Karlobagu, Novalji, Donjem Lapcu, Korenici, Plitvičkim Jezerima, Smoljancu, Mukinjama, Udbini, Otočcu, Brinju, Vrhovinama, Ličkom Osiku, Perušiću, Lovincu i Gospiću. 

Vijeće za prevenciju Grada Gospića osiguralo je tiskanje brošura „Moj podsjetnik“ u kojima mogu pronaći sadržaj predavanja i koji će ih podsjećati na druženje s policijom, a koje su podijeljene učenicima osnovnih škola u Gospiću, Perušiću, Ličkom Osiku i Lovincu.

U Policijskoj postaji Donji Lapac je uz predavanja organiziran i posjet i obilazak službenih prostorija policije, gdje su djeca razgledala policijsku opremu. 



Stranica