Predavanja u Novalji i Donjem Lapcu

Slika vijesti 2016/PROSINAC/20161205_104121.jpg

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske nastavljaju sa aktivnostima po školama, pa su tako policijski službenici Policijske postaje Novalja u sklopu projekta „Živim život bez nasilja“  

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske nastavljaju sa aktivnostima po školama, pa su tako policijski službenici Policijske postaje Novalja u sklopu projekta „Živim život bez nasilja“ održali predavanje učenicima sedmih razreda osnovne škole „Antun Gustav Matoš“ u Novalji. 

Projekt „Živim život bez nasilja“ je usmjeren na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnju kulture nenasilja, pa su učenici tijekom predavanja naučili gdje i kako mogu potražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, te kolika je važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom.

Dok se u Novalji govorilo o izgradnji kulture nenasilja, u osnovnoj školi u Donjem Lapcu učenici nižih razreda upoznali su se s mogućim posljedicama nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima, te vrstama i načinom uporabe pirotehničkih sredstava. Na kraju je učenicima savjetovano da je najbolja preventiva nekorištenje pirotehnike i drugih eksplozivnih i ubojitih sredstava.



Stranica