Poziv na testiranje prijavljenih kandidata/kandidatkinja na Oglas za prijam u državnu službu na određeno vrijeme objavljen dana 30. siječnja 2020. godine

Slika /vijesti 2019/_MUP2097.jpg

Pravni izvori za pripremanje kandidata/kandidatkinja za testiranje objavljeni su na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova, PU ličko-senjske, kao prilog oglasu za navedeno radno mjesto

Komisija za provedbu Oglasa za prijam u državnu službu na određeno vrijeme u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijsku upravu ličko-senjsku, Postaju granične policije Korenica za radno mjesto stručni referent za poslove prekršajnog postupka obavještava da će se testiranje kandidata/kandidatkinja koji ispunjavaju formalne uvjete iz Oglasa koji je objavljen 30.01.2020. godine,
 
održati dana 19. veljače 2020. godine u PU ličko-senjskoj, Gospić, Hrvatskog sokola 2,  s početkom u 08,00 sati.
 
Po dolasku radi provjere znanja od kandidata/kandidatkinja bit će zatraženo predočavanje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati/kandidatkinje koji ne mogu dokazati identitet ne mogu pristupiti testiranju. Za vrijeme pisane provjere znanja i sposobnosti kandidati/kandidatkinje se ne smiju služiti literaturom i zabilješkama, ne smiju napuštati prostoriju u kojoj se odvija testiranje i moraju obvezno isključiti mobitele.

Osobe koje su podnijele pravodobne i potpune prijave, te ispunjavaju formalne uvjete (kandidati/kinje) iz oglasa o tome će biti obavješteni osobno telefonom.

Osobama koje nisu podnijele pravodobnu ili potpunu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa u tijeku je dostava obavijesti u kojima se navode razlozi zbog kojih se ne smatraju kandidatom/kinjom prijavljenim/om na oglas.

Smatra se da je kandidat/kandidatkinja koji nije pristupio testiranju povukao prijavu za oglas i više se ne smatra kandidatom/kandidatkinjom.

Na provjeri znanja, sposobnosti i vještina za obavljanje poslova radnog mjesta može se ostvariti najviše 10 bodova, smatra se da je kandidat/kinja zadovoljio/la na testiranju ako je dobio/la najmanje 5 bodova.
 
Na razgovor (intervju) s Komisijom biti će pozvano 10 kandidata/kinja koji/e su postigli/e najbolje rezultate po radnim mjestima, te svi kandidati/kinje koji/e dijele 10. mjesto rang liste. Ako je na testiranju zadovoljilo manje od 10 kandidata, na razgovor će biti pozvani svi kandidati koji su zadovoljili na testiranju.

O točnom terminu razgovora (intervjua) kandidati/kinje bit će pravovremeno obaviješteni.                            
 
Komisija će u razgovoru s kandidatima/kinjama utvrditi znanja, sposobnosti i vještine, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata za rad u državnoj službi, te rezultate ostvarene u njihovu dosadašnjem radu. Rezultati razgovora (intervjua) boduju se na isti način kao i testiranje, tj. svakom pojedinom kandidatu/kinji se dodjeljuje određeni broj bodova od 0 do 10. Smatrat će se da je kandidat/kinja zadovoljio/la na razgovoru (intervjuu) ako je dobio/la najmanje 5 bodova.

Pisane vijesti