Poštujte naše znakove - edukacijom do povećanja sigurnosti u prometu

  • Slika /vijesti 2019/3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s odgojno obrazovnim ustanovama i drugim partnerima kontinuirano poduzima ciljane preventivne mjere sa primarnom svrhom zaštite djece kao jedne od najranjivije skupine u prometu

S tom vizijom provode se i brojne aktivnosti senzibilizacije šire javnosti, kako bi se potaknulo građane na odgovorno i pravilno ponašanje u prometu. 
Jedna od takvih preventivnih aktivnosti usmjerena na djecu, ali i senzibilizaciju šire javnosti je i preventivna akcija „Poštujte naše znakove“ koju Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s partnerima intenzivno provodi na početku, ali i tijekom cijele školske godine. Naime, znanstveno je potvrđeno da jedino osiguranjem sustavnosti i kontinuiteta provedbe ovakvih programa mogu se postići dugoročni pozitivni preventivni učinci.
 
Dosadašnja iskustava su pokazala kako prometni odgoj ima itekako veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, stoga tijekom rujna policijski službenici u osnovnim školama diljem Ličko-senjske županije drže predavanja za prvašiće o temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu, odnosno upoznaje ih se sa prometnim pravilima vezanim za kretanje pješaka i njihove obveze u prometu.
 
I ovom prilikom apeliramo na sve vozače da obrate pozornost na djecu i to ne samo u blizini škola, već i na drugim mjestima gdje se djeca kreću.
 

Stranica