Policijski službenik kazneno prijavljen za omogućavanje trošenja droga

Slika /2022/privodjenje.jpg

Iako je počinitelj otkriven i procesuiran, ovakvim ponašanjem pojedinca nanijeta je šteta svim pripadnicama i pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih naših sugrađana

Foto: Ilustracija

Služba kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršila je kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske uprave ličko-senjske zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo omogućavanja trošenja droga.

Sumnjiči ga se da je 21. prosinca 2021. na području Plitvičkih Jezera, za vrijeme obavljanja službe u civilu, u službenom vozilu, zajedno s 35-godišnjim poznanikom konzumirao ranije nabavljeni kokain.

Osumnjičeni policijski službenik je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja doveden pritvorskom nadzorniku te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti, on je jučer udaljen iz službe te će nadležni rukovoditelj protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka nadležnom disciplinskom sudu.
 
Policijska uprava ličko-senjska najoštrije osuđuje ovakvo, posebice za policijske službenike, nedopustivo ponašanje. Postupali smo po određenim sumnjama koje su nažalost na kraju potvrđene. Iako je počinitelj otkriven i procesuiran, ovakvim izoliranim ponašanjem pojedinca nanijeta je šteta svim pripadnicama i pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih naših sugrađana.
 
 

Stranica