Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske nesebični u darivanju krvi

  • Slika /2023/krv naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Gradonačelnik Grada Gospića i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Otočac zahvalili su se policijskim službenicima na njihovoj humanosti i nesebičnosti u darivanju krvi

Foto: PU ličko-senjska

Hrvatski Crveni križ ove godine obilježava tri velike obljetnice – 145 godina postojanja i djelovanja Crvenog križa na tlu današnje Republike Hrvatske, 70 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa i 30 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva u sklopu Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Jučer je povodom 25. listopada – Dana dobrovoljnih darivatelja krvi i 70. obljetnice dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa suradnicima primio ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Gospić i delegaciju dobrovoljnih darivatelja krvi sa područja grada Gospića među kojima je bio i voditelj Službe zajedničkih i upravnih poslova Policijske uprave ličko-senjske Jurica Butković koji je do sada 50 puta darivao krv.

Gradsko društvo Crvenog križa Otočac jučer je u Otočcu organiziralo svečanu podjelu zahvalnica za dobrovoljne darivatelje krvi i zahvalnice za ustanove koje su dale doprinos u razvoju Gradskog društva Crvenog križa Otočac. Zahvalnice su uručene policijskim službenicima Policijske postaje Otočac, Postaje granične policije Korenica, Policijske postaje Karlobag, te Policijskoj postaji Otočac kao ustanovi.

Pisane vijesti