Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su nekoliko kriminalističkih istraživanja i uhitili četvoricu muškaraca zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela

Slika /2021/lisice.jpg

Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave biti će dostavljene nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom, 33-godišnjakom i 45-godišnjakom (svi iz Senja) zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

36-godišnjak se sumnjiči da je 14. studenog 2021. godine u Senju angažirao 33-godišnjaka da ga osobnim automobilom odveze na određenu adresu u Senju, gdje je 36-godišnjak aktivirao i bacio u dvorište 46-godišnjaka iz Senja dvije ručne bombe M-75 koje je nabavio od 45-godišnjaka koji ih je ilegalno posjedovao.

Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Policijski službenici su dovršili su kriminalističko istraživanje i nad 46-godišnjakom iz Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađeno 23,6 grama droge kokain pakirane u 20 paketa po 1 gram i 4 paketa po 0,9 grama, zračna puška s optičkim ciljnikom i 116 komada raznog streljiva.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je droga namijenjena za daljnju preprodaju, te je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Također će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Pisane vijesti