Policijska uprava ličko-senjska obilježila Dan sigurnijeg interneta

Slika /2023/20230206_131849.jpg

Ne dijelite osobne fotografije i video materijale, ni poznatim ni nepoznatim osobama

Foto: PU ličko-senjska

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta a koji se obilježava drugi utorak u veljači, u sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova „Živim život bez nasilja“, policijske službenice Policijske uprave ličko-senjske održale su predavanja učenicima 7. razreda osnovnih škola u Gospiću i Otočcu.
 
Kroz predavanja učenike se nastojalo osvijestiti o problemima, odnosno opasnostima koje sa sobom nosi razvoj i korištenje modernih informacijskih tehnologija. Ujedno je izložen i problem vršnjačkog nasilja na internetu - tzv. „cyberbullying“ uz naglasak na zakonske posljedice i kazneno pravne sankcije.
 
Učenicima su izložene prednosti korištenja interneta te su upozoreni na opasnosti s kojima se mogu susresti, posebice prilikom korištenja društvenih mreža. Naglasak je stavljen na savjesno korištenje tehnologije i poboljšanje socijalne interakcije sa vršnjacima. Kroz predavanja je izložena i opasnost koja vreba od seksualnog iskorištavanja djece putem interneta, kao i posljedicama nasilja na internetu, a kroz prikazane video materijale učenici su upoznati i s opasnostima od seksualnih iznuda i ucjena.
 
Predavanja na temu „Živim život bez nasilja“ nastavit će se tijekom školske godine i u drugim školama Ličko-senjske županije.

 

Pisane vijesti